Snapchat Hesap Silme Nasıl Gerçekleştirilir ?

Snapchat hesabı silme silmek çok kolay bir işlemdir.İşleminiz başladıktan sonra 1 ay içinde işleminizi geri alabilir ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.Bu süre zarfında bilgileriniz ve kayıtlı içeriğiniz saklanmaktadır.Bir ay sonunda hesabınız tamamen silinmektedir.

Snapchat  oldukça eğlenceli olabildiği gibi bazen sıkabilmekte hatta bazen de sorunlara neden olabilmektedir. Nasıl içeriği geçici olabiliyorsa kendide geçici olabilir.Eğer ki hesabınızı kapatmak veya belli bir süre askıya almak istiyorsanız iki seçeneğiniz mevcut.Bu seçenekler arasında ne yazık ki uygulamadan direkt silmenizi sağlayan bir seçenek yok . Snapchat size hesabınızı uygulamadan silmenize imkan vermiyor ancak basit birkaç adımla web sitesinden bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Snapchat Hesap Silmek için İlk Seçenek

  • Telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan herhangi bir tarayıcı kullanarak Snapchat’in hesabınızı silebileceğiniz kendi web sitesi üzerindeki bu linkine gidin.
  • Bu linkte bulunan boşluklara uygulamaya giriş yaparken kullandığınız kullanıcı adını ve şifrenizi yazınız.
  • Aşağıda bulunan kutuyu işaretleyip eğer isenirse sizden istenen resimleri doğru bir şekilde seçerek insan olduğunuzu onaylayın.
  • Aşamaları gerçekleştirdikten sonra “Giriş Yap” butonuna basın.
  • Eğer işlemleri doğru yaptıysanız sizden Kullanıcı adınızı ve şifrenizi tekrar isteyecektir.Tekrar aynı şekilde kullanıcı adınızı ve şifrenizi giriniz.

  • Hesabınıza giriş yaptıktan sonra en altta bulunan “DELETE MY ACCOUNT” bölümüne basınız .Sizden onaylamak için kullanıcı adınızı ve şifrenizi isteyecektir bu bölüme kullanıcı adınızı ve şifrenizi giriniz.

İşlemleriniz bu aşamadan sonra bitiyor.Artık 30 gün içinde silme işlemini iptal etmezseniz Snapchat hesabı silme işleminiz gerçekleşiyor , eğer vaz geçerseniz aynı şekilde giriş yaparak silme işlemini iptal edebilir ve telefonunuzdan uygulamaya girip karşınıza çıkan silme işlemini iptal ede basarak silmeyi iptal edebilirsiniz.Ancak iptal ederseniz silmek istediğinizde tekrar 30 gün boyunca silinmeyecektir.Eğer ki hesabınızı silmek değil sadece askıya almak isterseniz hesabınızı silmeye yarayan bölümün hemen üstünde bulunan “UNLOCK MY ACCOUNT” bölümünden istediğiniz bir süreliğine hesabınızı askıya alabilirsiniz.Hesabınızı silseniz de askıya da alsanız hesabınız diğer kullanıcılar tarafından görülmeyecek ve ulaşılamayacaktır.

Snapchat Hesabı Silme İkinci Seçenek

Eğer direkt likten gitmeyip hesabınıza farklı bir yoldan ulaşmak isterseniz farklı bir seçeneğiniz de mevcut.

  • Öncelikle yine aynı şekilde telefonunuzdan veya bilgisayarınızdan herhangi bir tarayıcıyı açıp Snapchat’in sitesi olan snapchat.com‘a giriş yapın.

  • Orada en alt bölümde “Community” bölümünün altında bulunan Support” bölümüne giriş yapın.

  • Support bölümüne giriş yaptıktan sonra karşınıza Snapchat’in Destek bölümü çıkacaktır.Bu bölümün sol yanında bulunan “My Account & Setting” bölümüne tıklayın.
  • Açılan menüden “Account information” bölümüne basın
  • Daha sonra açılan bölümden de “Delete My Account” yazısına basın.
  • Eğer işlemleri doğru yaptıysanız karşınıza hesabınızı nasıl silebileceğinizi anlatan bir yazı ve hesabınıza giriş yapabileceğiniz linSSi verecektir.

İkinci seçenekteki yönergeleri izlerseniz site üsteki ilk seçenekten farklı bir linke yönlendirmiyor ancak eğer linke ulaşamaz veya unutursanız ve  hesabınıza tekrar girmek isterseniz bu yönergeleri izleyerek hesabınıza ulaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin